Cardhu 12yo, en Single malt som sätter smak på dessert

Cardhu 12 yo är sedan 1 mars en ny single malt på den svenska marknaden. Det som särskiljer Cardhu mot andra whisky är att den är väldigt mjuk och har toner av frukt, nötter och honung. Det gör att Cardhu är världens snabbast växande malt whisky och efterlängtad av många svenskar. Restaurangen Orangeriet, som även är en del av Melker Andersson koncernen, har tagit fram ett en...
read more

Årets ölhändelse i Helsingborg

Helsingborgs Bryggeri firar 3 år Öl, mat och livemusik – när Helsingborgs Bryggeri firar 3 år blir det stort kalas med allt det goda från nordvästra Skåne. Den färgsprakande festen går av stapeln 17 maj. Det väl tilltagna bryggeriområdet kommer att fyllas av tält och bardiskar med något för alla smaker. För den matintresserade blir det särskilt kul, med en stor, lokal...
read more

Boken Champagne av Andreas Kjörling.

Andreas Kjörling har precis släppt sin sjunde bok i ordningen. Rykande färsk då den hade releasefest i förrgår, kan jag rekommendera denna bok av Andreas Kjörling. Boken Champagne, är uppföljaren till succéboken, Champagne – Kunskap ger mersmak – som vann silver i World Gourmand Cook Book Award. Boken innehåller både grundläggande och mer detaljerad information om...
read more