Plead the 5th Imperial Stout

Satan i gatan, det här är riktigt gott!

I allafall tycker jag det. En härlig sötlakritsdoft är det första som ger sig tillkänna när man doftar på den. Sedan dyker det upp lite sälta och nyanser av sojaliknande doft. Smaken är direkt himmelsk med  mjuka toner av lakrits och choklad. en aning kaffe finns med i smaken, men även lite av soja här med. Rostad malt och humle i en sagolik blandning.
Jag hade ingen föreställning om denna öl innan jag provade den, men som i ingressen så blev jag tagen på sängen, för den smakade sanslöst bra. Min direkta tanke när jag drack den var att den tillsammans med en chokladgarnache måste vara den perfekta combon.
Lätt förstummad över vilket intryck den hade gett mig, fortsatte jag att sippa på den och analysera.
Resultatet som Dark Horse Brewing Co. fått fram i denna Stout är i det närmaste magiskt. Har tyckt så här om en stout sen jag provade colaborationen Black Tokyo Horizon förra året.

Mitt låtval var lätt till denna, då jag gick i gång rejält när jag smakade den. Det är något jag gör när jag hör denna låt också. Valet föll på Metallica´s ”Fade to Black”.
Så för likasinnade säger jag bara. – Njut!

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.


Foto: Dan Hvitman

Plead the 5th Imperial Stout 12%

Producent: Dark Horse Brewing Co.

Typ: Imperial Stout

Färg: Svart, med ett ljusbrunt nästan beigeaktigt skum

Doft: Rostad maltton med tydliga sötlakrits toner och mörk choklad. En aning sojaton och lätt fruktig syra.

Smak: Komplex och återigen kommer lakrits och chokladen som övergår i en behagligt frisk syra, lätt sojaaktig. Eftersmaken är himmelsk med en avslutande citruston. En fantastisk bryggd!

Lagring: Med tanke på sötma och alkoholhalt, kan man lagra denna länge…

Serveringstemperatur: 10-12 grader.

Passar till: Till chokladdesserter

Mitt betyg: 10/10

Pris på systembolaget: Nej, men på välsorterade restauranger och pubar. Tillhandahålls av importören Brill & Co

/ Dan Hvitman, Sommelier.

_______________________________

 


Leave a Reply