Lawn Mower Amber Lager

Ja, vad skall man säga!?

Direkt citerat från pressmedelandet som skickats ut. Där Bryggmästare Daniel Eriksson skriver så här om sitt öl.

Lawn Mower är en bärnstensfärgad lager, välhumlad, men inte torrhumlad, med cascade, amarillo och zeus. Det ger en uppfriskande smak och en ordentligt mar- kerad beska som i sin tur balanseras upp med en kropp uppbyggd av rejält med pilsner-, karamell- och münchnermalt.


Foto: Dan Hvitman

Tyvärr är jag inte benägen att hålla med!
För i mitt tycke stämmer det inte alls, utan här har man bara gjort en efterapning till Spendrups Piston Head av Brutal Brewery. En produkt som har ett snyggt yttre, med massa spännande text på burken som höjer förväntningarna om att det som finns i den är magiskt. Men som i själva verket är en ganska blaskig, intetsägande lager. Det skall poängteras att detta är mitt tycke om ölen. Du måste själv bilda dig en uppfattning om den. Men med anledning av uppbyggnaden av ölen med dess malt och humle, så förväntade jag mig mycket mer.

Ölen är snygg i färgen med en ljus bärnstensfärgad kropp, och ett vitt ljust skum med små bubblor. Doften är mjuk med behaglig humle, men inte särskilt karaktäristisk av malten och humlen som jag trodde den skulle vara. Smaken innehåller nyanstypiska smaker av malten och humlen, men på tok för blaskig. Tyvärr alldeles för vattning. Detta skulle kanske kunna funka en varm sommardag, riktigt kyld och utan större förväntningar om vad som komma skall.

Det känns tyvärr som om Carlsberg som står bakom detta försöker slå sig in på nischen microbryggd. Men jag kan inte tycka att man har lyckats här. Passion och känsla kanske finns i Daniel Eriksson, men jag tror att man bara har tänkt kommersiellt här. Man har skapat ett häftigt varumärke där man har hottat till en gräsklippare liknande en HotRod med en kraftfull V8, men man har bara lyckats få ut en Nissan Micra 1,8. Stora pengar för brainstorming och varuplacering utan toppresultat.


Foto: Dan Hvitman

Men det är ju bara vad jag tycker och tror.

 

Foto: Dan Hvitman

Lawn Mower Amber Lager 4,8%

Producent: Backyard Brewery

Färg: Ljust bärnstensfärgad, med ett trevligt vitt skum

Doft: Fruktig med något brödig maltton, men tyvärr mycket avsaknad av Cascade och Amarillon

Smak: Blaskig med malttoner och lätt humlebeska, nyanser av frukt och citrus.

Passar till: Törstsläckare varma sommardagar, kanske?

Serveringstemperatur: 8-10 grader

Mitt betyg: 4/10

Pris på systembolaget: Art nr: 1407 Pris: 10.90 kr (Säljstart på systembolaget 1 oktober 2012

/ Dan Hvitman, Sommelier.

_____________________________________


Leave a Reply