Stockholm Beer and Whisky Festival 2012

27 Oktober var datumet för årets SBWF att öppna!

Där vi vid pressbrunchen fick information av CEO Marianne Wallberg, som är mycket stolt över vad festivalen har kommit att bli för dryckesvärlden.

Stockholm Beer & Whisky Festival
– för 21:a året i rad – slår ännu en gång alla tidigare rekord med en bra bit över 2000 öl och ca 1500 whisky.
Mässan är ohotat världens största whiskymässa (för 20:e året i år!) och en av de tre största ölmässorna i världen. Mässan har mycket hög internationell status och är en årlig manifestation för ökad kunskap, under trevliga former i fantastisk miljö!

Taste Experience i hall II en succé för tredje året i rad, med ett stort utbud av rom, tequila, cognac, vin, champagne, svenska brännerier, delikatessser…

De sammanlagt ca 200 utställarna inkl underutställare, presenterar ett mycket stort antal spännande nyheter! Många provningar och Master Classes med våra egna experter och hitresta destiller masters, bryggmästare, cognacsmakare…

Mässan ger en bara mersmak, och det är svårt för mig som inte bor lokalt i den stora hufvudstaden att kunna besöka mässan under samtliga dagar. Vilket är ett direkt måste för att kunna botanisera och prova speciella och nya produkter. Dem norska och danska bryggerierna imponerar stort och ger massor med mersmak.

För att nämna några så skall ni besöka Det lille bryggeri (Danmark)och Lervig (Norge), så dessa är några ni inte får missa!Under min korta vistelse han jag ändå med massor, och fick mig en intressant diskussion med Mattias Hammenlind på Sigtuna Brygghus kring den omtalade S – Prince of Darkness. Där jag nu kan ha en annan förståelse kring den och dess karaktär, och kanske ha en annan åsikt.
I och med detta, kommer jag prova den med en annan föreställning om vad jag skall kunna förvänta mig av den. Blev även inbjuden att prova den på mässan tillsammans med Mattias, men jag hann tyvärr inte då, får hoppas att jag kanske kan ta mig till storstan i helgen igen. Annar får jag göra en ny analys av den jag har liggandes i kylen.
Sigtuna för mig, är ett av mina favoriter bland svenska brygghus! Sortimentet är brett och fyller alla platser på en pubs hyllor.

 


levererar galet många intressanta produkter, vilka inte får missas! Deras sortiment har på kort tid utvecklats till i mitt tycke det bästa bland alla leverantörer på marknaden. Man kan stolt presentera mycket (eller rättare sagt, massor!) av Mikkellers sortiment. Dark Horse Brewery, Emelisse, Evil twin och många fler grymma producenter. Värt att stanna och prova många av dem!


fyller också många behov. Här är det stora dragplåstret Sierra Nevada Brewery och deras typiska Amerikanska Ale´s. Men även deras egna bryggeri Mohawk Brewing sätter stor prägel på bra svensk öl. Flying Dog Brewery med flera får inte missas!

  

 

är en uppstickare på marknaden
och saluför musikrelaterade produkter i form av ölet Motörhead´s Bastard Lager och Slayers vin, Reign in blood red Cabernet Sauvignon. Besök Brands for Fans 

FreQuency lervererar som vanligt!
Anders Fridén visar stolt upp en av nykomlingarna som släpptes 1 september.
Man visade även upp två nya öl, som går att beställa via beställningssortimentet. En trevlig veteöl och en stout. Rekommenderas varmt!


 

I mässhall II kan man besöka många intressanta producenter.
Själv fastnade jag hos dessa….


Rom när den är som bäst!
Tequila och Mescal som ni inte får missa!

 

Se till att njut medans ni besöker mässan, då den bara är en gång per år!

Vi ses nästa år igen!

/ Dan Hvitman, Sommelier

_________________________________________


Leave a Reply